Портал мовної політики запрошує взяти участь у конкурсі есе на тему популяризації української мови (оновлено)

Портал мовної політики (language-policy.info) шукає однодумців для популяризації української мови і запрошує взяти участь у штормі ідей. Есе можна надсилати до 1 березня.

Незважаючи на те, що досі лишається чинним закон Ківалова-Колесніченка, який сприяє русифікації України, а держава самоусунулася від здійснення цілеспрямованої мовної політики, у містах продовжують з’являються громадські ініціативи, які займаються популяризацією української мови.

Редакція Порталу мовної політики хоче зібрати ідеї, які можна буде використати для розширення вжитку державної мови у тих населених пунктах, де переважає російська мова спілкування, та які зможуть використати у своїй діяльності небайдужі. Автори найцікавіших ідей отримають призи.

Якщо ви маєте що сказати про те, як зробити українську мову модною, запрошуємо взяти участь у конкурсі есе на тему:

«Стратегія відродження і популяризації постійного вживання української мови у населених пунктах, де переважає російська мова спілкування».

Акцент повинен бути на низових ініціативах, без розрахунку на державну підтримку, за можливої співпраці з органами місцевого самоврядування. Важливо, щоб це були нові ідеї, спрямовані на те, щоб якомога більше людей перейшло на українську мову спілкування на повсякденній основі.

Конкурсанти подають есе (обсягом 3-5 сторінок) на адресу language.policy.ua@gmail.com до 1 березня та обов’язково заповнюють форму https://goo.gl/LL084A.

Журі визначає трьох переможців, які отримують призи та публікують свої есе на сайті Порталу мовної політики.

Приз за перше місце: сертифікат на подорож по Україні для двох від ТОВ “Туристична агенція “Терра Інкогніта”;

за друге місце: річна передплата на журнал «Український тиждень»;

за третє місце: книги про успішних людей від видавництва «Наш Формат».

Результати конкурсу будуть оголошені у березні.

Журі конкурсу: Сергій Оснач, активіст Громадянського руху «Відсіч», співкоординатор кампанії «Бойкот російського кіно»; Роман Матис, громадський діяч, засновник ініціативи захисту прав україномовних «И так поймут!»; Юрій Яворський, меценат конкурсу; Іванна Кобєлєва, редакторка Порталу мовної політики.

Портал мовної політики дякує пану Юрію Яворському та видавництву «Наш Формат» (http://nashformat.ua/) за надані призи.

Контакти: 097 6479864 (Іванна)