У Херсоні відкрито курси кримськотатарської мови

У Херсоні відкрилися безкоштовні курси кримськотатарської мови. Організаторами виступили кримськотатарський культурно-спортивний центр «Куреш» спільно з Херсонською обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олеся Гончара, повідомляють Крим.Реалії.

За словами керівника кримськотатарського культурно-спортивного центру «Куреш» Ібрагіма Сулейманова, не дивлячись на те, що в області протягом більш ніж сорока років живуть кримські татари, раніше в Херсоні таких курсів ніколи не було.

«Відкриття таких курсів, можна сказати, – життєва необхідність. Зараз наше завдання – зберегти мову і культуру нашого народу, які через російську анексію Криму під загрозою зникнення», – зазначив Сулейманов.

Перша група з вивчення кримськотатарської мови була сформована на церемонії відкриття курсів. У складі – люди різного віку та професій. Більшість бажаючих вивчати мову – молоді люди.

Нагадаємо, 20 березня 2014 Верховна Рада визнала кримських татар корінним народом Криму. Україна виступила з гарантією збереження і розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кримськотатарського народу як корінного народу і всіх національних меншин України.