Випускники мають володіти державною мовою і знати англійську – Квіт

Як мінімум випускник повинен володіти державною мовою та знати англійську, переконаний міністр науки і освіти Сергій Квіт. Окрім того, він прокоментував ситуацію з російською. Про це пише Новое Время.

Міністр зазначає, що в Естонії на момент вступу до університету абітурієнти повинні володіти англійською мовою як робочою. За його словами, цього літа влада має намір почати втілювати загальнонаціональний волонтерський проект “Літні мовні табори”.

“Хочемо охопити всі наші школи. До цього проекту залучаємо міжнародні організації – Корпус миру, Британська рада, Ґете-Інститут, Французький культурний центр. Важливо, щоб з нашими дітьми працювали носії іноземних мов, креативні викладачі, щоб оволодіння мовами відбувалося в природному неформальній атмосфері. Ми хочемо створити моду на вивчення іноземних мов”, – сказав Сергій Квіт.

Міністр також прокоментував ситуацію з вивченням російської.

“З нею – як з будь-якою іншою мовою. Я не пропоную її викорчовувати. Зрештою, є література, фільми. Дбати слід про будь-яку мову, проте російська не понесла тих втрат, які понесли українська, грецька або кримськотатарську мови”, – зазначив міністр.

Держава має створити умови, щоб будь-яка мова розвивався, але спеціальну увагу влада має намір приділяти державній мові та англійській.