Сайт польського воєводства став доступний українською мовою

Управління Мазовецького воєводства в Польщі додало український інтерфейс на свій офіційний сайт.

Відтепер на інтернетній сторінці цієї установи громадяни України можуть рідною мовою знайти інформацію про те, як легалізувати своє перебування, отримати дозвіл на роботу, отримати польське громадянство, запросити іноземця, – повідомляє “Польське радіо”.

Хоч Мазовецьке воєводство не межує з Україною, причиною може бути різке збільшення міграції з України. Цьогоріч від українців отримано в понад 2 рази більше заявок на отримання дозволу проживати в Польщі, ніж за цей же період минулого року. Майже половину заявок управління отримує саме з України.

“Сподіваюся, нова мовна версія полегшить громадянам України контакт із нашим Відділом у справах іноземців. Ми стараємося постійно вдосконалювати доступ до інформації для наших клієнтів, які щораз частіше шукають її саме на веб-сторінці. Хочемо вийти назустріч їхнім очікуванням”, – сказав мазовецький воєвода Яцек Козловський.

Від червня 2014 року Відділ у справах іноземців відзначає стрімке зростання числа заявок про надання дозволу на перебування в Польщі. Найбільше документів надходить від громадян України, 47 відсотків.

За 7 місяців 2015 року надійшло понад 11 тисяч анкет, тобто вдвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року, коли було 4,7 тисячі. Передбачається подальше посилення імміграції, зокрема з України. Тому Мазовецьке воєводське управління вводить чергові зміни в обслуговуванні клієнтів.

Від 1 квітня, щоб зменшити черги, заявки на дозвіл на проживання приймаються лише після телефонного узгодження дня і години візиту. Також збільшено число працівників, які обслуговують клієнтів. У Мазовєцькому воєводстві іноземці подають найбільше клопотань, які стосуються легалізації їхнього перебування – понад 40 відсотків у масштабі Польщі.

Джерело: Gazeta.ua