У Львові на зупинках встановили російськомовні мапи міста

На нових зупинках громадського транспорту в центрі Львова з’явилися російськомовні мапи міста. Таким чином львівська рекламна компанія «БігБорд», якій належать павільйони на цих зупинках, вирішила полегшити життя пасажирам, однак не передбачила ні україномовних, ні англомовних варіантів карти. Про це пише Zahid.net.

Сьогодні у центрі Львова невідомі розбили скляний стенд із російськомовною картою міста. 

У вересні виконком Львівської мерії офіційно дозволив дочірньому підприємству київської компанії ТОВ «Біг Борд Група» встановити у центрі Львова 11 павільйонів на зупинках громадського транспорту у центрі Львова. В обмін на свої інвестиції у спорудження павільйонів ДП «БігБорд» отримало право на розміщення на зупинках реклами на вмонтованих у павільйони сіті-лайтах.

Окрім сіті-лайтів з рекламою на кожному з павільйонів на зупинках громадського транспорту з’явилися карта центру Львова, де червоною крапкою позначене місце кожного конкретного павільйону. Таким чином перехожий легко може зорієнтуватись, де він перебуває. Однак усі написи на картах зроблені російською мовою. Ані українською, ані англійською мовою написів на картах немає.

Директор фірми заявив, що сталася технічна помилка, оскільки ці карти друкували у Києві. Російськомовні карти мають зняти сьогодні-завтра, а наступного тижня на цих зупинках встановлять нові україномовні карти міста з маршрутами громадського транспорту.

Львівська фірма ДП «БігБорд» є дочірнім підприємством київського ТОВ «Біг Борд Група», заснованого підприємцями з Чехії та Франції.

Фото ZAXID.NET