Активісти змусили Mercedes випускати автомобілі з україномовним інтерфейсом (оновлено)

Нова модель автомобілю Mercedes престижного Е-класу у мультимедійній системі керування матиме меню українською мовою. Це буде перший Mercedes з цілковито україномовною інформаційною панеллю. Про це пише ZAXID.NET.

Активісти ініціативи «И так поймут», які відстоюють права україномовних, протягом десяти років вимагали від Mercedes українізувати меню мультимедійної системи автомобілів, розповів лідер ініціативи Роман Матис. 

«Перше своє звернення до представництва Mercedes в Україні з проханням зробити україномовне меню я написав ще в 2006 році. Після того ми як ініціатива регулярно зверталися офіційно, а також писали неофіційні звернення у соцмережах з таким проханням. І лише за десять років нарешті є результат», – зазначив Матис і додав, що судових позовів проти Mercedes активісти через відсутність україномовного інтерфейсу не подавали.

За його словами, перші автомобілі з україномовним інтерфейсом уже є в Україні, а найближчим часом вони мають надійти в продаж. «Я спілкувався з дистриб’ютором Mercedes в Україні. Він запевнив, що питання україномовного меню вже вирішене», – наголосив Роман Матис.

Разом з тим, компанія досі не переклала українською мовою сайт свого представництва в Україні, чого також вимагають активісти.

Активісти ініціативи неодноразово змушували виробників випускати свою продукцію з україномовними інтерфейсами, панелями керування тощо. Зокрема, львів’янин Святослав Літинський змусив українізувати панель управління у пральних машинкахGorenje, Electrolux, Candy, Samsung, а також змусив Volkswagen випускати мультимедійні системи до автомобілів із українською мовою у налаштуваннях.

На запит активіста Святослава Літинського генеральне представництво компанії Mercedes в Україні відповіло, що на сьогоднішній день супроводжувальна документація до деяких автомобілів концерну вже перекладена і надається українською.

Untitled