У Верховній Раді пропонують дозволити виступи російською

Законопроєкт №3084 від 18 лютого пропонує змінити Регламент Верховної Ради щодо робочих мов народних депутатів.

Ініціаторами законопроєкту стали нардеп фракції “Опозиційна платформа – За життя” Олег Волошин і член фракції “Слуга народу” Максим Бужанський.

Про це повідомляє Укрінформ.

“У законопроєкті пропонується закріпити такі норми: мовою роботи посадових осіб Верховної Ради, на яких поширюється дія Закону України “Про державу службу”, є державна мова; відповідно до статті 10 Конституції Україні в роботі Верховної Ради може використовуватися російська та інші мови національних меншин України”, – йдеться у пояснювальній записці.

Також у документі пропонується встановити, що народні депутати України та інші особи, на яких не поширюється дія Закону України “Про державу службу”, на пленарних засіданнях Верховної Ради, парламентських слуханнях, в роботі органів Верховної Ради можуть використовувати для всіх видів виступів, передбачених у статті 32 цього Регламенту, мови національних меншин України.

“У такому разі за потреби Апарат Верховної Ради України забезпечує переклад з мов національних меншин України на державну мову і навпаки”, – пропонують автори законопроєкту у пояснювальній записці.

Нагадаємо, згідно з Регламентом ВРУ, мовою роботи Верховної Ради, її органів та посадових осіб є державна мова.

На фото: народний депутат Максим Бужанський