Проросійські терористи заборонили в Горлівці українську мову

Міський голова Горлівки (Донецька область) Євген Клеп  у своєму розпорядженні зобов’язав “російську мову зробити головною, українську – заборонити”, а також “змінити всі вивіски з української на російську мову”.

Про це повідомляє Горлівський медіа портал.

Дане розпорядження, за інформацією сайту, Клеп видав після того, як озброєні люди вивели його зі свого кабінету та вивезли в невідомому напрямку.

Одразу ж після того, як розпорядження отримав заступник міського голови Олександр Аліпов, було скликано термінову нараду з керівниками департаментів, управлінь, відділів та служб міськради, на якій було дано відповідні доручення з організації виконання розпорядження міського голови.

За даними джерела видання, в міськраді вже приступили до виконання доручення: з дверей знімають таблички, на яких назви служб та відділів виконані українською мовою.

Нагадуємо, що, згідно з чинним законодавством, українська мова як державна мова обов’язково застосовується на всій території України при здійсненні повноважень органами законодавчої, виконавчої та судової влади, у міжнародних договорах, у навчальному процесі.

Також, нещодавно громадськість Донеччини звернулася до Президента з проханням розпочати системну українську пропаганду на Донбасі.