Багатші люди менше використовують російські поштові сервіси: аналіз клієнтів ПриватБанку

Чим вищі у клієнта доходи, тим нижча ймовірність того, що він скористається російськими сервісами. Такий висновок про поштові служби з закінченням .ru зробив Керівник ІТ-відділу “ПриватБанку” Дмитро Дубілет, – пише Gazeta.ua.

Він проаналізував дані користувачів банку. Крім цього, він вивів також схильність, залежну від мови користувачів банку. Ось його допис у соцмережі:

“Вчора ввечері я копався в цифрах, які email-сервіси популярні серед українців (використовувалися анонімізовані дані клієнтів ПриватБанку, які можна вважати повністю репрезентативними). Загальна розбивка – на прикріпленому графіку. Нижче – кілька цікавих спостережень.

У світлі нинішнього протистояння з Росією, примітно, що 64% всіх емейлів українців припадає на російські компанії (14% – на українські, і ще 14% – на Gmail).

В Україні є тільки 2 області, в яких частка російських поштових сервісів становить менше половини – Львівська та Київська (по 44%). Найбільша частка користувачів російських сервісів – у Криму (82%), Донецьку та Луганську (по 78%).

Користувачі Приват24 в 2 рази активніше використовують Gmail, ніж ті клієнти, які поки що Приват24 не користуються.

Серед клієнтів, які спілкуються українською мовою (вибирають українську мову в банкоматах, колл-центрі, Приват24) відсоток використання Gmail і українських сервісів в 2 рази вищий, ніж серед тих, хто вибирає російську мову.

Чим вищі у клієнта доходи, тим нижча ймовірність того, що він скористається російськими сервісами.

p.s. Користуючись нагодою, запрошую всіх висловитися під цим постом на тему того, що Вам подобається чи не подобається в тому, які імейли Вам шле ПриватБанк? Буду дуже вдячний за будь-які поради”, – написав банківський працівник.

10334314_10152952815813552_524298966898405937_n

Багато коментаторів на його сторінці відписали, що старі російські поштамти тримають переважно “для спаму”, тобто для реєстрацій у відкритих формах, після чого на скриньку приходить купа непрошеної реклами. За перші 5 годин після публікації про такі зізнання свідчили близько 10% коментарів. Подаємо також мовою оригіналу відгуки з найбільшою підтримкою:

Pavel Bubnov:
Я очень часто людям компьютеры настраиваю. Так вот, кроме прочего – первое, с чем я сталкиваюсь – это куча мусора от маилру и яндекса, которые внедряют в систему свои “сервисы” (читай – вредоносные программы) ругаются между собой, тырят информацию, принудительно устанавливают свои поисковики, подменяют собой браузеры (амиго, яндекс-хром, хромиум и прочии фекалии). Причем, после обычной процедуры деинсталяции оставляют после себя столько го..на, что приходится ещё и “вручную” выискивать весь этот хлам. Поэтому – однозначные рекомендации: забудьте эти почтовики! Пользуйтесь украинским сегментом, gmail (кстати – наиболее защищенный сервис).

Yevgen Bessonov:
Пока не уйдете с российских почтовиков, продажи будут падать. Не шутка. Вы можете думать, что ваши клиенты не замечают, что вы на mail.ru, но они замечают!:)

Якщо вірити зазначеним у профілі відомостям, то про продажі писав директор турагенства в Харкові.

Alexander Safronov:
“Люди, которые живут в Украине и в нынешнее время пользуются русскими сервисами для хранения инфы ничем не отличаются от анилорак, которая во время войны ездит в рашу за призами с полячудес”… так мне на собеседовании сказал один кандидат. Я согласен с ним. А вообще жмейл отличный почтовик.

Valery Shapovalenko:
С mail.ru ушёл, по причине неоправданно агрессивной и навязчивой политики. Если бы не одноклассники, через которые связан с родственниками в РФ, вообще закрыл бы.

Alisa Bey:
Между прочим, у почты@mail.ru есть фильтры, которыми проверяется не только текст вашего письма, но и прилагаемых файлов. А еще просмотром рекламы пользователи этого сайта финансируют россиян.

Ivan Danyliuk:
Приват присылает периодически письма, проглядываю бегло и удаляю. Но это настолько редко происходит, что отписываться нет смысла и не раздражает. По поводу mail.ru/gmail – по личным наблюдениям, чем человек грамотней технически, тем меньше вероятность, что он использует mail.ru.

Святослав Літинський:
Дмитрий Дубилет, а відсотковий склад шахраїв та їх пошти ? Вам б було це цікаво для апріорної оцінки ризиків. Ну і про мову теж б цікаво аналогічні цифри.

Нагадаємо, ще в лютому 2013 року, тобто за рік до того, як Росія захопила Крим, російська соцмережа “Однокласники” на інфографіці стала позначати Україну без кримського півострова.

Вас також може зацікавити: чому навіть активні українські патріоти щодня русифікують український інтернет-простір.

Северин НАЛИВАЙКО

Джерело: Gazeta.ua