Мер Лондона: кожен мешканець Великої Британії має володіти англійською

Мер Лондона Борис Джонсон вважає, що кожен мешканець Великої Британії має володіти англійською мовою.

Про це він заявив під час власної передачі на LBC Radio у відповідь на телефонне запитання одного зі слухачів щодо ставлення мера до тези, нещодавно озвученої Головою Партії Незалежності Сполученого Королівства Найджелом Фараджем. Пан Фарадж заявив, що лікарів та медичних працівників, які не володіють на достатньому рівні англійською мовою, потрібно “відсіювати” з Британської системи охорони здоров’я.

Мер Лондона заявив, що “палко підтримує” цю тезу:

Я вражений повідомленнями про те, що людей не розуміють, коли вони звертаються англійською до працівників закладів охорони здоров’я. Це абсолютно неправильно. Я вважаю, що в цій країні усі, зокрема, ті, хто працює в в секторі публічних послуг, мають говорити англійською.

Я гадаю, що будь-хто у Лондоні, будь-хто, хто працює в нашій економіці, повинен володіти англійською.

Ми – країна, в якій у побуті спілкуються англійською вже протягом тисячі років.

Пан Джонсон також зазначив, що в Лондоні є цілі частини, в яких родини іммігрантів протягом поколінь так і не вивчили англійську мову – і, завдяки наявності ЗМІ своїми власними мовами, ніколи не відчували такої потреби.

Я не хочу здаватися ворожим по відношенню до носіїв інших мов. Інші мови прекрасні, але склалося так, що в цій державі спілкуються англійською.

Водночас, мер утримався від заяви про те, що працівників системи охорони здоров’я необхідно звільнити. Він сказав, що однією з вимог для набуття громадянства є добре знання англійської, і працівникам закладів охорони здоров’я варто відповідати цим вимогам.

 

Джерело: telegraph.co.uk