У Львові відбудеться круглий стіл про українську мову для іммігрантів та емігрантів

9 листопада до Дня української писемності та мови у Львівській політехніці пройде круглий стіл “Українська мова для іммігрантів та емігрантів: зберегти рідне, набути нове”.

Питання до обговорення:

  • Мова в глобалізованому суспільстві;
  • Проблема викладання української мови для внутрішньо переміщених осіб та мігрантів четвертої хвилі;
  • Мовна адаптація іммігрантів в Україні.

В епоху глобалізації питання збереження рідних мов і засвоєння нових набувають особливої актуальності. Мільйони людей у цілому світі залучені у міграційні процеси (добровільні або вимушені), і для багатьох із них мовні питання стають дуже важливими. Тому розробка методик вивчення іноземної та другої мови, адаптованих до використання у середовищі мігрантів, має сьогодні стати одним із першочергових питань лінгводидактики.

Співпраця фахівців-лінгвістів і представників державних і громадських організацій у питанні викладання української мови для мігрантів дасть можливість розробити ефективні шляхи, з одного боку, мовної адаптації іноземців в Україні, а з іншого –вдосконалення україномовних навиків внутрішньо переміщених осіб. Також це дасть можливість розробити рекомендації до органів законодавчої влади Україні для розробки мовного законодавства щодо іноземців, які працюють і навчаються в Україні (відповідно до мовного законодавства ЄС).

Запрошуємо до дискусії фахівців з лінгводидактики, викладачів-практиків, представників державних органів влади, фахівців з міграційних питань, представників громадських та релігійних організацій, волонтерів.

Дата і місце проведення: 9 листопада 2015 р. (понеділок), 14:00 – 15:30, ауд. 204 Головного корпусу НУ «Львівська політехніка».

Для реєстрації та за довідками звертайтеся: iiec@miok.lviv.ua
Тел. +38 032 258 01 51, +38 097 20 66 524 (контактна особа – Олеся Палінська)

Фото звідси