Порошенко пропонує прибрати з паспортів України російську мову

Президент України Петро Порошенко у відповіді на електронну петицію заявив про необхідність зняти дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації російською мовою.

«Підтримую обурення громадян України стосовно дублювання в паспорті громадянина України друкованої інформації мовою держави, яка Верховною Радою України визнана такою, що здійснює агресію проти України», – мовиться у відповіді глави держави на петицію, розміщену на сайті президента, щодо заміни російського тексту в паспортах на англійський.

Порошенко також повідомив, що надіслав звернення до Кабінету міністрів із пропозицією «забезпечити відповідно до компетенції внесення законодавчих змін для вжиття відповідних заходів».

Петиція про те, щоб прибрати зі внутрішнього паспорта громадянина України російську мову, набрала 25934 підписи за необхідних 25 тисяч.

Нині в Україні готують поступовий перехід на посвідчення особи громадянина у вигляді пластикових карток, на яких дублювання українського тексту іншими мовами не передбачене.

Джерело: Радіо Свобода