В Україні з’явиться новий російськомовний канал

28 січня Національна рада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «Стар Медіа ТБ». Глядачеві запропонують фільми і серіали виробництва компанії «Star Media». Про це повідомляє Експрес онлайн із посиланням на сайт Нацради.

За словами представника товариства, на телеканалі не буде американських фільмів, а лише ті, які вироблені на території СНД.

Основу програмного наповнення телеканалу «STAR cinema» становитиме бібліотека продукції «Star Media», яка нині налічує близько 4,5 тис. годин. Це – одно- і двосерійні фільми, а також  4-, 8- і 12-серійні проекти. Також в ефірі обіцяють показувати преміум серіали.

Загалом програмна концепція передбачає 20 годин фільмопоказу і 1 годину розважальних передач. Реклами не передбачено.

Телеканал мовитиме 24 години на добу. Сигнал розповсюджуватиметься у кодованому вигляді. Територія розповсюдження програм – Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника. Термін дії ліцензії – 10 років.

Українсько-російська компанія «Star Media» було засновано у 2006 році. Компанія виробляє фільми та серіали для телеканалів переважно України та Росії.

Серед фільмів та серіалів, вироблених «Star Media» – «Лягавий», «Шулер», «Вбити Сталіна», «Анна Герман», «Справа гастроному №1», «Життя і пригоди Мішки Япончика», «Котовський», «Небо у вогні», «Ріка Широка», «Смерть шпигунам!», «Пастка», «Велика війна», «Історія держави Російської»,  «А зорі тут тихі …» тощо.

Нещодавно Держкіно заборонило до показу серіал виробництва «Star Media» та «Беларусьфильм» «Вовче сонце».

Нещодавно генеральний продюсер групи компанії Владислав Ряшин заявив в одному зі своїх інтерв’ю, що заборона показу в Україні великої частини російського телевізійного продукту не вплине на спільне російсько-українське виробництво серіалів, він вважає, що співпрацю з Росією переривати недоцільно.

Нагадаємо, згідно з результатами моніторингу, який нещодавно провели активісти Громадянського руху “Відсіч” в рамках кампанії Бойкот російського кіно, лише п’ята частина телепередач на українському телебаченні – україномовна.

Також нещодавно Держкомтелерадіо висловив стурбованість з приводу зменшення використання української мови в ефірі національних телерадіоканалів та закликав їх “утверджувати в інформаційному просторі державний статус української мови”.