У плані дій уряду на 2016 рік – новий мовний закон

Цього року уряд планує зайнятися розробкою нового закону про мовну політику та внести зміни до закону “Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин”. Про це йдеться у плані дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік.

В уряді вважають, що завдяки Закону “Про мовну політику в Україні”, який у IV кварталі 2016 року мають подати до Верховної Ради, протягом трьох років зросте рівень присутності української мови в публічній сфері (на телебаченні, радіо, в рекламі тощо) на 25 відсотків, а також українську мову будуть використовувати в усіх органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

У програмі Кабміну на цей рік також розробка закону “Про Концепцію державної етнонаціональної політики в Україні” та внесення змін до закону “Про ратифікацію Європейської хартії”.

Прийняття і втілення цих законів має консолідувати українське суспільство та мінімізувати сепаратистські настрої в окремих етно-національних групах, – вважають в уряді.

Загалом у плані – 379 дуже конкретних завдань, які повинен виконати Кабмін разом з Парламентом і Президентом. Кожне завдання містить зрозумілі для кожного заходи, відповідальних виконавців, строки виконання та очікувані результати.

Портал мовної політики