У Києві говоритимуть про квоти на україномовний контент на радіостанціях як питання національної безпеки (анонс)

27 травня 2016р. о 10:15 в Українському кризовому медіа центрі (Хрещатик, 2) за участі українських громадських діячів, законотворців та музикантів відбудеться прес-конференція на тему: «Законопроект №3822: введення квоти на україномовний контент на радіостанціях, як питання національної безпеки та самобутності України».

Вже кілька місяців серед музичної спільноти та широких кіл громадськості оговорюється питання введення квот на національний україномовний музичний продукт, а саме Законопроект №3822 про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах).

Прес-конференція має на меті показати, що введення квоти на україномовну пісню в ефірі радіостанцій в розмірі 35% є ініціативою українського народу, яку підтримують як громадські активісти, так і велика кількість українських музикантів та культурних діячів.

 

В розмові візьмуть участь:

  • Сергій Висоцький – Заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики;
  • Сергій Оснач – Представник розробників законопроекту та один з представників групи з доопрацювання законопроекту;
  • Міхаіл Камінскі – депутат польського Сейму, член Комісії з питань культури і засобів масової інформації;
  • Вадим Красноокий – фронтмен гурту «Mad heads»;
  • Вікторія Польченко – головний редактор радіо «Промінь»;
  • Тетяна Шамшетдінова – арт-директор студії звукозапису «Кофеін».

 

Просимо підтвердити свою присутність до 21:00 за номером 063 067 92 05 або на e-mail pr4everyone@gmail.com

Додаткова інформація:

18.05.2016р., на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики відбулося голосування за нову редакцію законопроекту №3822 про встановлення квот на україномовну пісню в ефірі FM-радіостанцій. Представники груп та фракцій висловилися на підтримку оновленого законопроекту та передали його на голосування до Верховної Ради України.

Відповідно до нової редакції законопроекту введення квоти буде поступовим: 25% у перший рік, 30% – у другий рік та 35% – починаючи з третього року дії закону. А квоту будуть визначати саме від загальної кількості пісень, а не будь-яких музичних творів чи ефірного часу мовлення, що забезпечує захистит формату нішевих радіостанцій та радіостанцій, що транслюють інструментальну музику.