У Верховній Раді депутати посварилися через мову

Народні депутати влаштували невелику бійку біля трибуни Верховної Ради в майже порожній залі через мову. Це сталося на ранковому засіданні парламенту в п’ятницю, 13 травня, – повідомляє Українська правда.

Під час виступу депутата “Опозиційного блоку” Олександра Вілкула до трибуни підійшов представник фракції “Народний фронт” Юрій Тимошенко і завадив цьому виступу. Тимошенка обурило те, що опозиціонер виступав російською мовою. Вілкул, в свою чергу зазначив (перейшовши на українську), що є громадянином вільної країни і має право спілкуватись “хоч польскою, хоч венгерською”.

До трибуни підійшли кілька депутатів, які ще залишались у сесійні залі. Виникла невелика штовханина.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко закликала нардепів припинити безлад

“Кілька разів попередила, що якщо безлад не припиниться, то змушена буду закрити сесію. Я навіть розгубилася , бо під час абсолютно мирної рубрики ” різне”, коли вже і камер не було в залі, депутати почали тягати одне одного за барки…”, – пише вона у Facebook.

Зважаючи на те, що нардепи не послухали Геращенко, вона змушена була закрити ранкову сесію достроково: “Розтягувати войовничих колег не збираюся і не буду, а піднімати рейтинг каналу “Рада” черговою депутатською бійкою також не хочеться, краще припинити цю ганьбу”, – зазначила віце-спікер.

Вона висловила жаль, що “через драчунів-порушників регламенту не змогли виступити ще низка депутатів від різних фракцій, що записалися на виступи у відділі “Різне”.

Відео: Інформаційне агентство “Українські Новини”