У Києві судяться зі «Sport Life» через мовну політику

У Києві клієнтка мережі спортивних клубів «Sport Life» Ганна Романюк подала до суду на компанію через відмову обслуговувати її державною мовою. За її словами, протягом 7 місяців, на її прохання звертатись до неї її рідною – українською, вона отримувала відмови від менеджменту спортивного клубу, до того ж більшість інформаційних табличок у спортивних клубах є іноземною мовою, без дублювання українською.

Про це пише Hromadske.ua.

sport-life2

13 вересня відбулось судове засідання. Підтримати позивачку прийшли близько 20 людей, серед них члени громадських організацій, учасники спільноти «И так поймут», а також інші клієнти «Sport Life».

Під час судового засідання відповідач аргументував політику мережі законом про мови національних меншин, а також пояснив збройну агресію Російської федерації проти України тим, що сьогодні в Україні відбувається дискримінація російськомовного населення.

Крім того, у телефонній розмові, піар-директор компанії «Sport Life» Юлія Павленко повідомила Громадському, що усі працівники спортивних клубів зобов’язані вільно володіти українською, російською та, бажано, англійською мовами і переходити на ту мову спілкування, яка є зручною для відвідувачів.

«Також хочу зауважити, що весь документообіг у нас проводиться державною мовою, а щодо табличок – це досить дороге задоволення і ми вже внесли їх до нашого бюджету. Як тільки знайдемо ці кошти, незабаром перейдемо до реалізації цього нашого плану», – розповіла Юлія Павленко.

За підсумками засідання суд прийняв рішення відхилити позов Романюк, оскільки термін її договору зі «Sport Life» закінчився і вона більше не є споживачем послуг мережі.

На даний момент Ганна Романюк чекає на повне рішення суду і його обґрунтування, а після цього готуватиме апеляційну скаргу.

Нагадаємо, нещодавно Сихівський районний суд Львова відхилив клопотання про додавання українських літер поряд з російськими на клавіатурах, “щоб не порушувати права російськомовних”.