Літинський в апеляції відстояв вимогу до НАБУ подавати матеріали українською

6 грудня активіст Святослав Літинський у Львівському апеляційному адміністративному суді виграв адміністративний позов до НАБУ про визнання дій протиправними, а також з вимогою зобов’язати вчинити певні дії. Йшлося про надання на сайті організації перекладу виступів та повідомлень на українську мову.

Про це пише ZIK.

«Щойно апеляція підтвердила мій виграш в НАБУ. Рішення набуло законної сили», – повідомив Святослав Літинський із залу суду.

«Апеляція двічі відкладалася. НАБУ не приходило. В запереченні вони вважали, що можуть надавати інформацію будь-якою мовою, а автентичний переклад додавати тоді, коли захочуть, бо, на їхню думку, закон не визначає часового терміну надання такого перекладу. Суд встановив, що повинна бути одночасність надавання перекладу з публікацією офіційної інформації іноземною мовою», – підсумував суть своєї чергової перемоги Святослав Літинський.

Повний текст адміністративного позову Літинського до НАБУ можна переглянути тут.

Нагадаємо, ще у червні 2016 року Літинський виграв позов проти НАБУ у Львівському окружному адміністративному суді.

Тоді суд постановив позов Святослава Літинського задовольнити повністю. Дії НАБУ щодо ненадання перекладу визнано протиправним. Згідно з рішенням, бюро повинне надати позивачу текст українською мовою.