У Дніпрі багатодітну вдову атовця побили в магазині за українську мову

Багатодітну вдову кіборга побили в магазині у Дніпрі за українську мову та вирвали з вуха сережку з тризубом, про це повідомляє ТСН.

Вдова загиблого бійця, оборонця Донецького аеропорту з позивним «Сім’янин», волонтерка Анна Счасна-Гарус заявила, що її побили й образили в магазині тканин і фурнітури на житловому масиві «Парус».

Вона прийшла до магазину по червоні та чорні стрічки – з них родина робить обереги солдатам. Проте придбати їх не вдалося. Продавчині не сподобалася мова, якою Ганна до неї звернулася.

“Вона бере ці стрічечки, згрібає з прилавка і ховає їх на стелажі. І каже: йдіть звідси! Я дістаю телефон, кажу: ви хочете сказати, що ви не будете мені продавати товар, тому що я розмовляю українською? Так! Пішла геть звідси”, – розповідає Счасна.

Магазин одразу зачинили, не зважаючи на робочий час. Власниця сусіднього ательє розповідає, що Ганну за косу витягли з магазину, розбили телефон.

Ганна викликала правоохоронців, розбиратися на місце приїхав російськомовний наряд поліції.

“Вони зауважили, що за законом мають право говорити “тією мовою, якою зручно”. А далі пішла процедура складання протоколів. Вони зі мною спілкувались, а ця жінка тим часом пішла, вони навіть не знали ані ім’я, ані прізвища її”, – пригадує вдова.

Ганна розповідає, що кілька разів різні люди пропонували їй зам’яти скандал. Але жінка переконана, що родина має продовжувати боротьбу свого загиблого солдата – за Україну в Україні.

“Мій чоловік загинув не за те, щоб мене і всіх українців принижували, казали “Пішла геть звідси, я як хочу, так і поводитимуся в Україні, і ніхто мені не указ”, – каже Счасна.

schasna

Волонтерка Анна Счасна-Гарус і її чоловік Андрій Широков, оборонець Донецького аеропорту, який загинув у бою на Світлодарській дузі 18 грудня 2016 року

Як повідомляє Радіо Свобода, поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження через інцидент зі вдовою учасника бойових дій на сході України, яка заявляє про побиття у крамниці через українську мову.

28 квітня в обласному управлінні поліції, провадження відкрили за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Інцидент розслідує Новокодацький райвідділ поліції Дніпра.

«Встановлено двоє свідків, вони опитані. Сьогодні опитана також повторно сама жінка. Також викликано до поліції особу, на яку вказує заявниця», – розповіли Радіо Свобода в поліції.