Безкоштовні курси української мови збирають гроші на створення онлайн-платформи

Є-мова – це перша комплексна онлайн-платформа для вивчення української мови, на функціонування якої збирають кошти Безкоштовні курси української мови. Підтримати проект можна за допомогою платформи  “Велика ідея”.

Про це повідомила Портал мовної політики координатор Безкоштовних курсів української мови Анастасія Розлуцька.

Як розповідають волонтери курсів, основним інструментом навчального процесу є стаціонарні заняття в аудиторії з викладачем. Проте багато людей фізично чи фінансово не мають змоги приїздити, тож волонтери вирішили перенести частину курсів в онлайн.

Охочі вивчити українську онлайн уже сьогодні можуть зареєструватися на порталі Є-мова й отримати доступ до навчальних матеріалів, практичних занять, відеолекцій і тестів.

Платформа “Є-мова” забезпечує комплексний підхід до вивчення української мови – практичні заняття, навчальні матеріали і відео, тестова перевірка знань, моніторинг успішності, атестація (сертифікація) знань, а також передбачає дистанційне навчання з викладачем за допомогою відеозв’язку на теми, вибрані слухачем.

Навчання диференційовано за рівнями: елементарний (рівень А1, А2); вільний (В1, В2); досвідчений (С1, С2).

Методика відповідає стандартам Міністерства освіти та науки України і Загальноєвропейським рекомендаціям із мовної освіти (Common European Framework of Reference for Languages).

Загальний бюджет модулю проекту складає 801 500 грн. Команда курсів уже залучила 54 000 грн, за які розробила сайт та наповнила його першим функціоналом та інформацією: тест на визначення рівня, навчальні уроки для рівня А2, дизайн, верстка, розробка. Також виграла фінансування у розмірі 100 000 грн в рамках конкурсу EGAP і продовжує залучати кошти у рамках проекту.

Через платформу “Велика ідея” курси уже зібрали 46 918 грн з необхідних 250 000 грн.

Зробити свій внесок у проект можна за цим посиланням: https://goo.gl/RCXKnx

e-mova1

Нагадаємо, проект Безкоштовні курси української мови  став відповіддю групи небайдужих філологів, журналістів та громадських активістів на антиукраїнський закон Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”. З 2014 року зусиллями волонтерів у 4 містах почали діяти перші в країні всеукраїнські безкоштовні курси мови для всіх охочих за авторськими комунікативними, ігровими, культурними методиками.

Сьогодні проект – мережа з осередками у 25 містах України, команда котрого складає понад 80 волонтерів – викладачів та координаторів. Головна аудиторія — російськомовні українці, вимушені переселенці та українці за кордоном.