Капітан буксира “Яни Капу” в російському “суді” скористався правом на перекладача

Командир рейдового буксира “Яни Капу”, старшина Олег Мельничук у підконтрольному Росії суді скористався своїм правом на перекладача з іноземної мови, – розповів його адвокат Едем Смедляєв.

Про це він розказав в ефірі каналу «112». За словами правника, Київський районний суд Сімферополя обрав для його підзахисного такий же запобіжний захід, що й решті полонених – арешт на два місяці.

«Він (Мельничук – ред.) скористався правом на перекладача, заявив, що не повністю розуміє, і йому надали перекладача з російською на українську, і з української на російську. Він також заявив, що не визнає себе винним, вважає себе непричетним до цієї справи і готовий відстоювати свою невинуватість в будь-якому місці, в тому числі в судах», – сказав Смедляєв.

28 листопада підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував усіх 24 затриманих українських моряків та співробітників СБУ. Їм загрожує до шести років позбавлення волі за нібито «незаконний перетин державного кордону Росії», в чому їм звинувачує російська влада.

25 листопада російські прикордонники у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три човни. Шістьох українських військових поранено, двоє у важкому стані.

Джерело: Радіо Свобода