Під Верховною Радою провели акцію на підтримку мовного закону

Уранці 28 лютого активісти під Верховною Радою провели акцію у вигляді перформансу на підтримку ухвалення законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Під будівлю парламенту прийшли не тільки активісти – прибічники закону, а й ті, хто будь-що прагне цей закон провалити – «російські окупанти», які в нахабній формі вимагали не ухвалювати закон про мову, бо це псує їхні плани окупувати всю Україну.

Вдягнені в російську військову форму персонажі стояли на всіх входах до Верховної Ради та роздавали депутатам листівки, в яких «понятным языком» було пояснено, що за закон про мову голосувати не треба, бо русифікація – головна запорука окупації.

Також персонажем акції була Мова – жертва російських окупантів і водночас головна зброя проти них.

Мова та патріотичні активісти з плакатами закликали депутатів ухвалити довгоочікуваний закон про мову, захистити українську ідентичність і покласти край русифікації.

Ввечері цього ж дня депутати розпочали розгляд мовного закону, однак не розглянули жодну поправку. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що правки до законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної» розглянуть наступного пленарного тижня.