У храмі Святої Софії в Стамбулі з’явиться аудіогід українською мовою

У храмі Святої Софії в Стамбулі, який є одним із найвідвідуваніших місць Туреччини, з’явиться аудіогід українською мовою. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга, повідомляє Укрінформ.

«У Стамбулі домовилися про аудіогід українською мовою у Святій Софії. Це важливо, бо це відоме, одне з найпопулярніших туристичних місць країни. Це наша гідність», – повідомив Сибіга.

Також очільник українського диппредставництва в Стамбулі розповів про те, що силами українських дипломатів було уточнено напис в усипальниці Роксолани, в Стамбулі.

«Раніше на табличці було вказано, що Роксолана з Росії, тепер цей напис змінено. На перший погляд це може здаватися не таким важливим, але це місце відвідують десятки тисяч туристів і в частини з них в пам’яті закарбується, що Роксолана Хуррем з Росії, хоча це не так», – розповів дипломат.

Чисельність туристів з України до Туреччини щороку зростає. У 2016 році Туреччину відвідали 1 млн 50 тисяч туристів з України, у 2017 – 1 млн 250 тисяч, в 2018 році – майже 1 млн 400 тисяч.