Для вивчення мовного питання можна подивитися статистику банкоматів ПриватБанку – Дубілет

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет пропонує заощадити під час перепису населення і для вивчення мовного питання використати статистику банкоматів ПриватБанку.

Про це він написав учора, 28 листопада, на своїй Фейсбук-сторінці.

У виданні ТЕКСТИ кажуть, що немає підтверджень, що така статистика буде показувати реальний стан справ.

Міністр пояснює, яким чином буде проводитися т.зв. електронний перепис: “Метод не дає відповіді на більш спеціалізовані питання. Однак я вважаю, що для них, коли вони виникнуть, можна придумати точкові та більш дешеві способи дослідження. Можна проводити соціологічні опитування, роботу з електронними реєстрами або знайти інші незвичайні джерела”.

У виданні ТЕКСТИ пояснюють: “Дубілет демонструє повне нерозуміння того, чим перепис відрізняється від соцопитувань. Перепис — це отримання максимально точної і деталізованої інформації про кожного жителя країни, а не статистично узагальнена картина, яку можна отримати через соцопитування”.

Дубілет виправдовує такий підхід тим, що стандартний перепис — це “дуже дорого”, і планує зменшити витрати з 3.4 млрд грн до 1.4 млрд.

“Наш прогноз: в результаті ціна буде співставною з тою, що планувалася на перепис, але на виході замість точної інформації будуть майже повністю сміттєві дані”, – пишуть ТЕКСТИ.

Фото: Фейсбук Д.Дубілета