У Путіна “викликають питання” права російськомовних

Президент Росії Владімір Путін під час брифінгу лідерів “нормандської четвірки” у Парижі сказав про “порушення прав” російськомовного населення України. На це звернула увагу “Українська правда“.

Це була його відповідь на запитання журналістки: “Як ви далі будете пояснювати “захист російськомовного населення Донбасу, маючи російськомовного президента України?”.

“Ми звичайно хочемо, щоб російськомовне населення, і не тільки на Донбасі, по всій Україні, користувалося рівними, демократичними правами. Хочу звернути вашу увагу на те, що російськомовними на Україні вважають себе 38% громадян країни. А з наступного року, як відомо, всі російські школи, так звані, переводяться на українську мову. До речі кажучи, представники інших шкіл, наскільки мені відомо, угорський, румунський, польський – тільки з 2023 року. Неначе угорців в Україні більше, ніж російськомовних”, – сказав Владімір Путін.

За його словами, це “викликає питання, на які ми відповідей не маємо”.

Президент Росії додав, що сподівається на увагу “нормандської четвірки” до питання прав російського мовного населення України, як і до інших “ще не вирішених питань”.

9 грудня у столиці Франції відбулися переговори лідерів «нормандської четвірки» – президентів України, Франції, Росії і канцлера Німеччини. Головною темою було припинення війни, яку Росія веде проти України на Донбасі.