У Броварах демонтують російськомовну рекламу

Рекламоносії, виконані російською мовою, мають зникнути з вулиць Броварів. У випадку, якщо власники не приберуть таку продукцію самостійно, демонтаж мають намір зробити примусово.

Про це повідомили у Виконавчому комітеті Броварської міської ради Київської області у відповідь на лист активіста Максима Кобєлєва, – повідомляє “Трибуна-Бровари“.

Як зазначено у відповіді, активіст звернувся на Урядову гарячу лінію щодо конкретних випадків реклами російською мовою у Броварах – на вулицях Воїнів-афганців, Ярослава Мудрого, Героїв Небесної Сотні, Михайла Грушевського та Юрія Гагаріна.

У відповідь на лист у виконкомі повідомили, що видали припис власникам рекламоносіїв з вимогою демонтувати своїми силами об’єкти зовнішньої реклами, які були вказані у зверненнях скаржника.

Document-language-advertising-лист-відповідь-Кобєлєв-мова-реклама-БМР

Нагадаємо, 16 січня 2020 року в Україні набрала чинності стаття 32 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», яка передбачає, що мовою реклами є саме українська.

Окрім того, відповідно до статті 28 інша інформація для загального ознайомлення також подається державною, хоча і може бути продубльована будь-якою іншою мовою.

Водночас, у разі відмови провести демонтаж, виконком Броварської міської ради розгляне можливість демонтажу в примусовому порядку.