Українська за 27 уроків: відкрито безкоштовний онлайн-курс

На платформі Prometheus відкрито реєстрацію на безкоштовний онлайн-курс «Українська за 27 уроків» від творців волонтерського руху Безкоштовні курси української мови та онлайн-проєкту Є-Мова.

Це перший курс з української мови елементарного рівня (А1-А2), розрахований на широке коло слухачів, зокрема тих, хто вдома чи на роботі послуговується російською. Важливо, що такий онлайновий формат буде доступний і зручний українцям, які мешкають на окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей. Також він стане у пригоді й вступникам до закладів вищої освіти, які хочуть покращити свою розмовну мову.

Курс з української мови розроблений так, щоб розвивати комунікаційні можливості слухачів та ефективно використовувати українську в різних життєвих ситуаціях. Розробники врахували не лише загальноєвропейські норми з мовної освіти та стандартизовані вимоги до володіння українською як іноземною, а й 6-річний досвід викладання на «Безкоштовних курсах української мови».

За допомогою прогнозованих стандартних ситуацій слухачі зможуть опанувати не лише навички базового спілкування українською, а й розберуться з особливостями вимови українських звуків, заповнять лексичні, граматичні прогалини.

Також автори проєкту запланували серію офлайн-зустрічей для найкращих слухачів курсу.

Курс розробила проєктна команда Є-Мова та волонтерська ініціатива Безкоштовні курси української мови» (Громадська організація Український світ) за підтримки Програми EGAP, що виконується МБО Фонд Східна Європа та партнерами, у межах першого національного конкурсу ІТ-проєктів у сфері е-демократії EGAP Challenge.

Перейти на курс