На День Незалежності у столиці відбудеться забіг за мову

24 серпня в Києві пройде забіг «Біжу за мову», що організовує Всеукраїнський рух «Єдині».

Як зазначають організатори, мета забігу – підтримати земляків, які наразі знаходяться в окупації та не можуть спілкуватися українською під страхом смерті, та тих, хто на прифронтових територіях боїться осуду, помилок і думає, що вчити українську вже пізно.

«Сьогодні, коли наші військові відвойовують кожен клаптик землі, «Єдині» відвойовують серця українців, які були русифіковані. Цим заходом ми об’єднуємо українців у різних куточках світу і показуємо, що готові підтримувати своїх земляків, зокрема, і в мові. Бо коли ми єдині в мові, то єдині в боротьбі», – наголошує співзасновник руху «Єдині» Іван Капелюшник.

Місце проведення: Урбан Парк, ВДНГ (Київ) або онлайн у будь-якому куточку світу.

Дистанції для дорослих: 10 км, 5 км, 1 км.

Дистанції для дітей: 500 м та 100 м.

Старт забігів: 09:00 – для дистанцій 10 км і 5 км; 10:00 – старт на 1 км; 10:40 – дитячі заходи.

Деталі про реєстрацію та вміст стартового пакета учасника: https://ticketme.org/events/32.

Разом із безоплатними курсами «Єдині» вже 100 000 людей перейшли на українську. Організатори прагнуть до кінця 2024 року допомогти 1 000 000 земляків опанувати мову. Зокрема, у прифронтових і деокупованих областях.

Рух «Єдині» – проєкт освітньої та психологічної підтримки в переході на українську мову. Це навчальний курс, що триває 28 днів і включає в себе онлайн-завдання, розмовні клуби, корисні вебінари, а також це спільнота однодумців для обговорення українцями історії, культури і підтримки мовної стійкості.

Рух створений за участі Ініціативи «Навчай українською» та за підтримки ГО «Українська гуманітарна платформа».