У Чернігові можна буде слухати по радіо програму білоруською мовою

Невелика радіостудія в Чернігові розпочала мовлення тільки цієї осені і вже в грудні в її стінах в ефір вийде перша в Україні білоруськомовна радіопрограма.

Про це пише БЕЛСАТ.

«Ідея білоруської програми виникла з того, що ми робимо українську радіостанцію. Українське радіо – така ж проблема, як в Білорусі – білоруське радіо. Навіть питання не стоялов, аби робити всю програму. Українці і білоруси повинні об’єднуватися безпосередньо – не через кремлівський канал. Цей бар’єр потрібно зруйнувати “, – пояснює автор ідеї керівник svoboda.fm Олег Головатенко.

Автор майбутньої програми, білоруський письменник і драматург Владислав Ахроменко, який вже багато років живе в Чернігові, називає основною метою руйнування міфів. І не тільки по одну сторону кордону, де багато білорусів вірять в так звану «українську хунту і кривавих бандерівців».

«Найміцніший український міф про Білорусь: що країну очолює хороший« батько нації », що він суворий, але справедливий, що середня зарплата – 500-700 доларів, що молодим сім’ям дають квартири відразу – це плід білоруського телебачення, яке тут вільно ловиться», – каже Владислав Ахроменко.

Звукорежисер svoboda.fm Денис Панаєв від початку існування радіостанції ставить в ефір білоруську музику. А білорусів називає братами по духу.

Програму планують випускати двічі на місяць. Поза Чернігівщиною її можна буде почути через онлайн-трансляцію в інтернеті на сторінці svoboda.fm.

Автор: Марина Вашкевич

Джерело: БЕЛСАТ