Зеленський пообіцяв захищати українську мову

Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом української діаспори у Канаді і  пообіцяв їм захищати українську мову, суверенітет та курс країни на вступ у ЄС і НАТО.

Про це повідомляє 24 канал.

Зустріч президента з керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади пройшла 2 липня у Торонто. Українська громада у цій країні є другою найбільшою українською діаспорою у світі. Зараз у Канаді проживає близько 1,4 мільйона українців.

“Дякую кожному з вас за те, що ви завжди підтримуєте незалежність, нашу територіальну цілісність. Волонтерську та соціальну справу, яку ви робите, важко переоцінити. Йдеться про підтримку України з початку російської агресії”, – наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що зараз важливо підтримувати українську мову та євроатлантичний курс держави. Тому він докладатиме для цього усіх зусиль.

“У Конституції записано, що єдина державна мова в Україні – українська. Я як Президент, як гарант Конституції захищатиму українську мову, наш суверенітет і наш курс до Європи та НАТО”, – додав він.

Нагадаємо, позавчора керівник Офісу президента, юрист Андрій Богдан виступив з ідеєю повернути російську мову як регіональну. Зокрема, він пропонує через референдум “дозволити російську мову” в Донецькій і Луганській та, можливо, в інших областях, щоб вони були територією України. Проте згодом у президентській партії “Слуга народу” заявили, що пропозиція Андрія Богдана надати статус регіональної для російської мови на Донбасі є його особистою позицією і не відображає позицію партії.