Через львівського активіста у МВС перекладатимуть всі відеовиступи українською

На офіційному YouTube каналі Міністерства внутрішніх справ відеофрагменти виступів, коментарів та інтерв’ю супроводжуватимуть перекладом українською мовою. Таким чином у відомстві зреагували на позов львівського активіста Святослава Літинського, який подав до суду на МВС через виступ російською міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це 3 вересня на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

«Для того, щоб зняти всі непорозуміння навколо мовного позову Svyatoslav Litynskyy до МВС України. Справді, відео та коментарі на офіційному you-tube каналі відомства розміщуються мовою оригіналу, і я 10 липня дав про це йому таку відповідь. Але надалі, щоб уникнути підстав для подібних позовів ВСІ «синхрони», тобто відеофрагменти виступів, коментарів, інтерв’ю на офіційному youtube каналі МВС будуть обов’язково супроводжені аутентичним перекладом державною мовою», – зазначив Артем Шевченко.

mvs1

Як відомо, 3 вересня Львівський обласний адміністративний суд відклав засідання стосовно позову львівського активіста Святослава Літинського проти МВС. Активіст вимагає зобов’язати МВС надати йому автентичний переклад державною мовою відеозапису виступу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Джерело: ZAXID.NET