Голову поліції Києва змусили перейти на державну мову

Під час виступу в Рівному голову патрульної поліції Києва Олександра Фацевича змусили перейти на державну мову.

У вівторок, 6 жовтня, почався набір в патрульну поліцію Рівного. За повідомленнями ЗМІ, з ранку під будівлею будинку культури чималий ажіотаж – прийшло багато претендентів, а також представники Правого сектора – вони оточили по периметру парк, де розташований будинок культури, створивши своєрідний пікет на знак протесту проти затягування розслідування вбивства Олександра Музичка (одного з керівників Правого сектора Сашка Білого). Також утворилися черги з кандидатів, незважаючи на те, що прийом анкет триватиме до 27 жовтня.

Традиційно в день старту набору до міста приїжджає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – активісти чекали його і сьогодні, правда, з яйцями. Але глава МВС завбачливо не приїхав. Правий сектор пояснив, що міністру заборонили з’являтися в Рівному – оскільки “за його наказом” був убитий Музичко.

Церемонія початку набору почалася без Авакова. Представник керівництва поліції Києва Олександр Фацевич звернувся до присутніх російською мовою, його перебили криком “Ти що, неграмотний?” і попросили говорити державною мовою, він вибачився і перейшов на українську.

Церемонія початку набору в поліцію Рівного: відео

Джерело: Кореспондент