Мінкульт планує сприяти виробництву україномовних серіалів

Держава може частково фінансувати україномовні серіали, виключно за участю українських акторів.

Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук під час наради щодо стану та шляхів розвитку державних підприємств в галузі кінематографії, передає Likenews з посиланням на прес-службу Мінкульту.

“У мене особисто є прагнення в частині закону, який незабаром повинен вийти, врахувати необхідність стимулювати успішні продюсерські центри та кіностудії, до того, щоб високу професійну виробниче якість, яку вони демонструють під час кіновиробничих процесу, перенаправити в україномовний телевізійний контент”, – заявив Нищук. Він зазначив, що російські актори і російською мовою звучать дуже непереконливо, необхідно розвивати співпрацю в сфері кіно з іншими країнами, переорієнтуватися на інші кіноринки.

“Вже зараз йде підготовка до переговорів з такими країнами як Канада, Італія, Ізраїль, Іспанія”, – повідомив міністр культури.

За його словами, в Україні є база, розвинувши яку можна отримати потужний кінопотенціал. Національним студіям необхідні ребрендинг і модернізація.

“Я дуже хотів би, щоб ви допомогли нашим представникам державних студій. Треба подумати, як ми можемо напрацювати модуль спільної діяльності, як зробити ці кінофабрики привабливими і як долучити продюсерів, щоб вони подавали фільми від тієї чи іншої студії – це на сьогодні одне з пріоритетних завдань”, – додав Нищук.