16 червня під стінами ВРУ активісти будуть зупиняти “епідемію російської попси”

16 червня о 9:00 під стінами Верховної Ради України відбудеться акція активістів на підтримку доопрацьованого законопроекту №3822, що запроваджує квоти для україномовної музики, – «Зупини епідемію російської попси! Підтримай законопроект #справжніквоти3822: квоти для україномовної музики».

Завтра його буде внесено на розгляд Верховної Ради України. Активісти зімітують знищення російської попси за допомогою кількох примірників дисків.

Нагадаємо, що прийняття даного законопроекту отримало широку підтримку громадськості, понад 260 українських виконавців та біля двох десятків громадських організацій звернулися до голів депутатських фракцій з проханням підтримати національну культуру.

Обговорення законопроекту №3822 тривало протягом пів року і фінальна версія пропонує поетапне введення квот від 25% протягом першого року, 30% – протягом другого та 35% – починаючи з третього року вступу в дію закону №3822. В свою чергу представники медіа-холдингів внесли альтернативну версію законопроекту, яка містила способи уникнення та зменшення квот.

Сьогодні досягнуто хиткого компромісу між громадськістю і медіа-групами. Громадські активісти сподіваються, що у Верховній Раді буде підтримано погоджений текст закону, і проводять акцію з цього приводу. Виконавці та громадські активісти «Музичного батальйону», «Відсічі», «Простору свободи», «Руху захисту української мови» планують акцію під Верховною Радою України на підтримку погодженої версії законопроекту №3822.

З питань акредитації на подію телефонуйте за номером (093) 768 80 83.