Студентка залишила навчання в університеті через російську мову викладання

В українському державному університеті всупереч чинному законодавству  викладають предмети іноземною російською мовою.

Світлана Білоус була вимушена залишити навчання в “Університеті менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України через те, що переважна більшість лекцій читалась російською.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ZIK.

Директор інституту Менеджменту та психології, в якому навчалась Світлана, намагається переконати журналістів, що закон про вищу освіту дозволяє викладати іноземними мовами в державних вищих навчальних закладах.

Але стаття 48 закону “Про вищу освіту” свідчить зовсім про протилежне.

У відповідь на обурення порушенням законодавства в державних університетах директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Олег Шаров каже, що не відчуває великої гостроти цієї проблеми і йому важко повірити у факт порушення законодавства університетом.

 

2 thoughts on “Студентка залишила навчання в університеті через російську мову викладання

  1. Serhiy Martynenko

    Згоден з вами з приводу того що мова викладання у вищих навчальних закладах повинна вестися виключно українською мовою частина 1 статті 48, лише приватні навчальні заклади та вищі навчальні заклади або їхні структурні підрозділи, утворені на території України іноземними державами частина 3 статті 48.

    Тут можна порадити лише звернення в суд. На жаль враховуючи ситуацію яка складається, кожен українець повинен готуватися що розпочнеться протистояння не менш жорстокіше ніж на сході, за те, яку мову використовувати. І на жаль порушення законодавства скоріше за все лише збільшуватиметься.

  2. Irina Chernova

    Допоки рівень культури наших посадовців буде залишатися таким низьким, вирішення цього питання можлдиве лише за запровадження відповідальності за недотримання законів!

Comments are closed.