Телеканал НТА запускає флешмоб на підтримку запровадження мовних квот на телебаченні

З 17 березня телеканал НТА до свого логотипу додав напис #мовимоУкраїнською! Таким чином колектив телеканалу висловив підтримку Законопроекту про запровадження мовних квот, за який 16 березня Верховна рада проголосувала у першому читанні.

Про це повідомляє “Вголос”.

«Ідея виникла, як реакція на заяву одного із загальноукраїнських телеканалів, який висловився категорично проти запровадження таких квот. Контент нашого телеканалу на 100% україномовний, більше того – коментарі експертів чи героїв російською мовою ми принципово перекладаємо на українську, – розповідає головний редактор телеканалу НТА Наталка Струк. – Вимога збільшити частку україномовного продукту на телебаченні – цілком слушна і вчасна. Відтак, закликаємо колег-телевізійників підтримати наш флешмоб і розмістити напис із таким хештегом чи у себе в ефірі, чи на сайті, чи просто у власних соцмережах.

Телеканал НТА (Незалежне телевізійне агентство) мовить у Львові з 1998 року. У листопаді 2016 р. генеральним директором телеканалу НТА призначили Романа Любицького.