“Бургер Кінг” у Мінську судитимуть через незнання співробітником білоруської

Проти мінського ресторану “Бургер Кінг” порушили судову справу через порушення закону про мови. Про це повідомив мешканець Мінська, клієнт закладу Анатолій Новиков, – пише Hromadske.ua.

За його словами, він звернувся до касирки білоруською мовою, однак вона відповіла, що не розуміє його. Також Новиков звернувся по допомогу до адміністратора, яка заявила, що співробітники не зобов’язані знати білоруську мову.

Новиков залишив негативний відгук у книзі скарг та пропозицій, на яку отримав російською мовою відповідь.

bil-m

Клієнт згодом звернувся до Міністерства юстиції країни та Міськвиконкому. З адміністрації Центрального району Новикову відповіли білоруською, що на главу закладу складено протокол про адміністративне порушення за створення перешкод і обмежень у користуванні державною мовою. Справу передано до суду. Якщо співробітницю Burger King визнають винною, їй загрожує штраф від чотирьох до десяти базових величин(від 92 до 230 рублів), додає Euroradio.

Нагадаємо, це вже не перший випадок судового позову, що стосується білоруської мови. Ігар Случак кілька разів вигравав судові справи за образу білоруської мови.