Депутати зареєстрували доопрацьований законопроект про державну мову

У Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроект “Про забезпечення функціонування української мови як державної” № 5670-д.

Співавтори – Комітет з питань культури й духовності і 76 депутатів із 6 фракцій та груп – Блок Петра Порошенка, Народний Фронт, “Самопоміч”, “Батьківщина”, Радикальна партія Ляшка, “Воля народу”, а також позафракційні. 

Цей законопроект Комітет з питань культури і духовності Верховної Ради України напрацював разом з громадськістю, взявши за основу проект № 5670.

Окрім № 5670-д, на засіданні комітету депутати підтримали ще три законопроекти про державну мову, зареєстровані раніше.

Законопроект № 5670 “Про державну мову” напрацьований робочою групою під керівництвом професора Володимира Василенка при Міністерстві культури. До робочої групи входили представники громадськості та експерти, що спеціалізуються на питаннях мовної політики. Широкі кола громадськості вже виступили на підтримку законопроекту.

Експерти вважають, що за понад чотири роки дії закону Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”  україномовних в Україні поменшало більше ніж на мільйон – це в сто разів більше, ніж загинуло через російську агресію.