“Моя мовна стійкість”. Активісти збирають відеоісторії людей, які перейшли на українську

“Моя мовна стійкість” – ініціатива, створена, щоб допомогти російськомовним громадянам України перейти на українську, виховати мовну стійкість та популяризувати україномовність серед населення.

Як розповіли організатори Порталу мовної політики, в умовах, коли ворожа пропаганда зросійщує населення, а депутати послаблюють захист державної мови, мовна стійкість українців є надзвичайно важливою.

“Соцмережі мають великий вплив на те, як і про що думають користувачі, тож ми плануємо приділити увагу виробництву свого та просуванню існуючого україномовного контенту. Вже працюємо над втіленням декількох відео-рубрик спрямованих на підняття престижу української мови”, – розповіли активісти.

Наразі вони збирають відеоісторії людей, які стали україномовними, щоб показати, що це легше, ніж здається, та вмотивувати інших зробити теж саме.

На ютуб-каналі вже зібрано 11 відеоісторій від людей, які перейшли з російської на українську мову.

Якщо бажаєте розповісти свою – напишіть: mmstiykist@gmail.com.

У вересні планують запустити сайт, який дозволить втілити декілька інших проєктів.

“На жаль, зараз відсутній якісний сервіс, який супроводжує людей на шляху до україномовності. Коли людина задумується про перехід – їй важко, через те, що її оточує російськомовне середовище, а знайти україномовні аналоги відразу – важко, відсутня підтримка. Ми хочемо створити базу україномовного контенту по всіх соцмережах, добірки сайтів, пісень, кінострічок, однодумців, щоб їм було легше зробити перший крок”, – поділились активісти.

фото

Ініціатива запрошує приєднатись до команди, якщо ви розділяєте їхні погляди і готові працювати на майбутнє України.

Сторінки “Моєї мовної стійкості”:
Ютуб: https://www.youtube.com/channel/UCmHDh57HGsXiLG1fCK96SMg
Інстаграм: https://instagram.com/mmstiykist
ФБ: https://www.facebook.com/mmstiykist/
Телеграм: https://www.t.me/mmstiykist