Для військових запустили курси української мови

У Міжнародний день рідної мови в 150-му навчальному центрі командування Сил територіальної оборони ЗСУ відбулося перше практичне заняття курсу з української мови для військових від Руху «Єдині» та Офісу Уповноваженого із захисту державної мови.

Про це повідомили «Єдині».

У занятті взяли участь понад 40 військовослужбовців, які прагнуть вдосконалити свої мовні навички. На першому занятті військові з викладачем розібрали найпоширеніші помилки українською, формули мовного етикету тощо.

Модератором події став Олександр Черкас – аспірант Київського національного лінгвістичного університету, учитель-словесник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, українського онлайн-закладу School To Go та Всеукраїнської школи онлайн, фіналіст Global Teacher Prize Ukrainе, сертифікований тренер та модератор розмовних клубів проєкту «Єдині».

«Ми запускаємо державну мовну програму – її має от-от затвердити Уряд. Важливо, що в ній, серед іншого, ми готуємо безкоштовні мовні курси для військових, їхніх родин та громадян, які не мали можливості вивчити українську раніше. В умовах повномасштабної війни кожен українець відчув, що мова має значення. І сьогодні зі зброєю в руках Збройних сили України героїчно захищають не тільки територіальні кордони нашої країни, але й право кожного громадянина послуговуватись рідною мовою», – заявив Уповноважений із захисту української мови Тарас Кремінь.

Фото: 150-й навчальний центр командування Сил ТрО ЗСУ