“Сільпо” запускає онлайн-курс з української мови для працівників супермаркетів

У мережі «Сільпо» стартує онлайновий курс української мови для працівників супермаркетів — «Солов’їною».

Про це повідомляє Діло.

«Сільпо» Солов’їною — це відеоуроки й домашні завдання. Вони допомагають засвоїти тематичну лексику, опанувати правильну вимову слів, а також тренують дикцію. Викладатиме Андрій Шимановський, актор-викладачм техніки мови.

Навчання відбувається у форматі лагідного марафону: протягом 42 днів працівники мережі щодня отримуватимуть відео або завдання у внутрішніх каналах комунікації. Це все для того, щоб знання краще засвоїлися, а в усіх нас було маленьке нагадування говорити українською щодня. Адже мову можна дійсно опанувати, тільки якщо регулярно використовувати її в житті.

Відео також публікуватимуть на YouTube-каналі «Сільпо», а отже, кожен охочий зможе приєднатися до навчання. По закінченню марафону ми викладемо в публічний доступ методичний матеріал, з яким будь-хто зможе навчатися як самостійно, так і в команді.

Такий курс стане офіційною частиною індивідуального плану розвитку працівників супермаркетів «Сільпо».

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована 1998 року. Станом на 18 березня 2021-го нараховує 273 супермаркети, а також 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

16 січня 2021 року набула чинності одна з ключових норм мовного закону – стаття 30 «Державна мова у сфері обслуговування споживачів», яка передбачає, що всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів українською мовою. Це стосується супермаркетів, інтернет-магазинів, кав’ярень, банків, АЗС, аптек тощо.