Журнал Elle Ukraine вперше вийшов українською мовою

В Україні глянцевий журнал Elle перейшов із російської на українську мову. Як передає “Новинарня“, на обкладинці журналу за грудень 2021 – січень 2022 року надруковані слова: “Початок нового  ̶р̶о̶к̶у̶ життя. Перший українською”.

elle1

“Пишаємося і вже дуже любимо наш новий зимовий випуск ELLE Ukraine грудень-січень. Відсьогодні журнал видаватиметься українською мовою. У цьому номері на вас чекає ексклюзивне інтерв’ю з Біллі Айліш, fashion-гід високою модою від Анастасії Білоус та ще багато інших несподіванок”, – йдеться в дописі на інстаграм-сторінці видання.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений ELLE Ukraine (@elle_ukraine)

Журнал Elle в Україні виходить із 2001 року. Як повідомляє Портал мовної політики, 8 березня 2013 року громадські активістки пікетували редакцію Elle із вимогою переходити на українську мову. Однак тоді редакція проігнорувала дівчат.

elle3

 

Нагадаємо, згідно з законом “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, від січня 2022 року кожна всеукраїнська газета чи журнал повинна мати українську версію. За бажанням можуть бути версії й російською чи будь-якими іншими мовами. Закон ніяк не регулює розмірів і співвідношення тиражів, але визначає, що україномовна версія має бути доступною за передплатою, а в місцях продажу преси україномовні видання мають становити не менше половини асортименту. Видання, що виходять англійською чи іншими мовами ЄС, а також кримськотатарською мовою, можуть не мати української версії.