У Дніпродзержинську вчителя російськомовної школи звинуватили в “надмірному патріотизмі і любові до України”

У Дніпродзержинську декілька батьків учнів 6-А класу середньої загальноосвітньої школи №40 звинуватили вчителя фізкультури Аллу Анатоліївну Помазанову в … “надмірному патріотизмі”, якому, на їхню думку, не місце в російськомовній школі. Про це пише Цензор.НЕТ.

На вчительку було направлено в Управління освіти і науки Дніпродзержинської міськради кілька скарг, авторами яких була пані Медведєва – юристка ДДТУ та ще кілька батьків, яких вона “підбила”, – розповідають обурені батьки.

“Їм не подобається, що вчителька говорить з учнями українською мовою, співає з ними державний гімн на уроках, використовує українську музику під час занять і одягається в одяг з українською символікою. Питається, в якій ми країні живемо? Як можна взагалі вживати термін “пропаганда української мови”?”, – кажуть батьки та вчителі.

А ще раніше зі школи на деякий термін зняли прапор України через скаргу одного з мешканців району. “Чому на російськомовній школі висить прапор України?”, – цікавився чоловік. Це питання стало причиною того, що прапор прибрали, кажуть викладачі.

Керівництво школи каже, що вони не хочуть змішувати освітній процес і політику, розповідає вчитель української мови та літератури. “З якого дива любов до своєї країни і патріотизм – це політика?”, – обурюються батьки та педагоги.

Джерело: Цензор.НЕТ