Росія заявляє про “геноцид російськомовного населення” в Україні

В Слідчому комітеті РФ всупереч нормам міжнародного і російського права заявили про поширення Росією “своєї універсальної юрисдикції” на “південний схід України” під приводом міфічного “геноциду російськомовного населення”. Цю заяву зробив голова російського відомства Олександр Бастрикін на нараді СК РФ, передає УНІАН.

Бастрикін заявив, що “Ситуація, що склалася на південному сході України, говорить сама за себе, тобто, що це ніщо інше, як геноцид російськомовного населення”.

Під цим приводом російський слідчий комітет зробив ексцентричну заяву про “універсальну юрисдикцію Росії”.

“Слідством спільно із представниками інших підрозділів центрального апарату детально опрацьоване питання юрисдикції Російської Федерації щодо розслідування даних діянь. Встановлено, що норми міжнародного гуманітарного права дають усі підстави Росії для здійснення своєї універсальної юрисдикції під час розслідування такої категорії справ”, – заявив він.

“..порушення кримінальних справ про геноцид, а також кримінальне переслідування у відношенні осіб з числа вищого політичного і військового керівництва України з боку Слідчого комітету Російської Федерації є законним і обґрунтованим як з точки зору російського законодавства (ч. 3 ст. 12 КК РФ), так і з точки зору норм міжнародного права”, – запевнив своїх колег Бастрикін.

Нагадаємо, 29 вересня 2014 року повідомлялося, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про нібито геноцид російськомовного населення, яке проживає на території Луганської і Донецької народних республік за ст. 357 кримінального кодексу РФ.

Джерело: Новое Время