Жебрівський почав поступову українізацію донецьких шкіл

У Донецькій області почалася поступова українізація місцевих шкіл і дитячих садків, повідомив глава військово-цивільної адміністрації області Павло Жебрівський.

“Поступово, не грубо, не через коліно, але українізація шкіл і дитячих садків відбувається. Є міста, наприклад, як Дружківка, де 100% українських шкіл”, – повідомив Жебрівський.

Голова Донецької ОДА повідомив, що “зараз має прийти новий директор департаменту освіти і науки, яка робила реформи у Львові”.

“Перший блок завдань – це самоідентифікація донеччан… Ми вважаємо, що усвідомлення донеччанами себе українцями є таким стрижнем, на що повинні нанизуватися всі наші заходи”,- додав Жебрівський.

У серпні Павло Жебрівський в інтерв’ю ZN.UA заявив, що боротися за “серця й душі” жителів Донбасу необхідно всій Україні. В якості прикладу він навів проект, над яким зараз працює: щодо шкіл-побратимів з містами Західної та Центральної України. За задумом, мається на увазі взаємний обмін педагогічними кадрами, коли, наприклад, вчителя з Краматорська зможуть кілька місяців викладати у Львові, і навпаки, – львів’яни зможуть викладати і читати лекції в місцевих школах і навчальних закладах.

Джерело: dt.ua