2016-й оголосили роком англійської мови в Україні

Згідно з новим Указом президента України Петра Порошенка, 2016 рік оголошено роком англійської мови в країні. 

Метою такого рішення українського лідера є «сприяння її (англійської мови) вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей».

В указі зазначається, що Кабінет міністрів має «розробити і затвердити комплекс заходів на 2016 та наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови». Зокрема, організація вивчення іноземної мови буде проведена на базі вищих навчальних закладів. Також будуть відкриті додаткові гуртки в позашкільних закладів. Для держпрацівників будуть проведені мовні курси.

«Також має бути забезпечене проведення фахових конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, розвиток взаємного обміну учнями та студентами між навчальними закладами України та держав, у яких англійська мова є основною мовою спілкування, активізована участь загальноосвітніх навчальних закладів України в навчальній програмі Європейського Союзу «Е-Twinning Plus», – говориться в повідомленні прес-служби.

Ще однією вказівкою президента є більш активний показ англомовних фільмів мовою оригіналу, відкриття телевізійних та радіопрограм для вивчення англійської мови та створення англомовних сайтів органів державної влади.

Джерело: uapress