У Латвії закриють останній російськомовний канал

Власники латвійського російськомовного каналу ТВ5 вирішили закрити його через нерентабельність, – про це пише ВВС Україна.

Ринок російськомовного телебачення в Латвії насичений, витрати на виробництво місцевого продукту високі, – повідомляє власник каналу, компанія MTG TV Latvia. Каналу доводилося конкурувати з каналами, що ретранслюються з Росії без підтримки від держави. Тому ТВ5 роками працював зі збитками, і з початку квітня 2016 припинить мовлення.

“Закриття каналу – болюче рішення, однак заради скорочення збитків це було необхідно”, – говорить керівник MTG TV Latvia Байба Зузена.

ТВ5 входить до п’ятірки найпопулярніших каналів серед російськомовної аудиторії Латвії, поступаючись лише російським Першому каналу, РТР, НТВ та РенТВ, відзначає кореспондент ВВС Оксана Антоненко. Окремі російськомовні блоки існують і на інших каналах.

Латвійські політики не раз говорили про необхідність розвивати місцеве мовлення російською як противагу не завжди якісній продукції з Росії.

Нагадаємо, що в цей час, коли Латвія закриває російськомовні канали, в Україні з’являються нові канали з російськомовним контентом.