Запрацював освітній портал для вивчення української як іноземної

Почав працювати освітній портал для вивчення української мови як іноземної «Крок до України». Він має забезпечити процес навчання української мови як іноземної (УМІ) сучасними інтерактивними матеріалами, призначеними для самостійної роботи та доступними в онлайн-режимі, а також цікавими методичними розробками для викладачів УМІ.

Про це пише uapost.

Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка», написала у Facebook: «Нарешті після довгих тижнів і місяців невпинної праці, після численних обговорень у колі фахівців, круглих столів, конференцій запрацював освітній портал для вивчення української мови як іноземної. Сайт створений для усіх — молодших і старших, представників української діаспори й іноземців, словом, для всіх, хто бажає вивчати українську мову за допомогою найсучасніших засобів».

Портал працює у рамках однойменного проекту МІОК «Крок до України». У рубриках сайту передбачено поділ інформації на матеріали для вчителів, студентів і дітей. Студентами вважають усіх, хто вивчає українську мову як іноземну, без вікових обмежень, а рубрику для дітей виокремлено, позаяк ці матеріали потребують інших методичних підходів.

Сайт містить навчальні інтерактивні курси, які доповнюють підручники з УМІ, видані в рамках проекту «Крок до України», відео- й аудіоматеріали, тестування для визначення рівня володіння мовою, додаткові матеріали у рубриках «етномайстерня», «навчальні екскурсії», «ігри», «методичні розробки для проведення занять».