Надія Савченко: “Як я бачу майбутнє України – то так, тільки українська мова, тільки українські телеканали”

Надія Савченко не вважає, що українську мову потрібно нав’язувати громадянам України, але вважає, що в майбутньому в офіційному просторі має функціонувати лише українська. Про це пише Українська правда.

“Я не вважаю, що комусь потрібно щось нав’язувати. Кожен поки говорить, якою вміє, а потім піде говорити тою, якою по душі відчує”, – заявила вона на прес-конференції в Києві.

“Про чиновників, телеканали і все решта… Я розумію, що це формує свідомість, але ці телеканали були і є, і говорять і будуть говорити – я не зможу прикрити всі ці телеканали, я їх навіть не знаю”, – сказала Савченко.

“Люди, та не давайте ви себе обдурити. Говорять вони російською, ясне діло, проросійську якусь політику ведуть – це комусь робить мозок, але я сподіваюся, що не всі дурні”, – додала вона.

“Давайте вчитися серце робити настільки стійким, щоб якщо в голову закладається інформація, що тебе дурять, то щоб твоє серце не дало схибити тобі. Я не можу поділитися своїм розумом з людьми, я не можу поділитися своїми відчуттями…”, – сказала Савченко.

Вона зазначила, що люди зможуть дослухатися до її думки, якщо захочуть, якщо матимуть сумніви у тому, що мовлять ЗМІ.

“Як я бачу майбутнє України – то так, тільки українська мова, тільки українські телеканали. Ми не така велика держава, щоб розбивати… Ми будемо робити Україну для українців українською. Якщо зараз до цього хтось не дійшов, то (згодом – ред..) ви зрозумієте, що ви любите цю державу, любите Україну всім серцем і готові заради неї змінюватися”, – заявила Савченко.

Після години розмови з журналістами она- зробила 10-хвилинну перерву у прес-конференції “на перекур”.

Автор: Олена Рощенко

Джерело: Українська правда