Путін назвав збереження російської мови питанням національної безпеки

Президент РФ Володимир Путін назвав збереження російської мови питанням національної безпеки.

Як передає УНІАН, про це Путін сказав на пленарному засіданні з’їзду Товариства російської словесності.

“Збереження російської мови, літератури та нашої культури – це питання національної безпеки, збереження своєї ідентичності в глобальному світі”, – сказав він.

За його словами, РФ не раз переживала “докорінні переломи традиційних культурних засад і завжди черпала сили в поверненні до своїх духовних та історичних цінностей, а російська класична література, еталонна російська мова завжди були й залишаються основами цих цінностей”.

“Правильно буде звернутися й до кращих світових традицій, до кращої світової практики, врахувати досвід колег із Королівського літературного товариства Великої Британії, Італійського інституту культури та іспанського Інституту Сервантеса, німецького Інституту Гете і китайського Інституту Конфуція, в тому числі в питаннях популяризації національних мов і культури за кордоном”, – сказав Путін.

Він назвав російську мову основою національної ідентичності. “Але не лише в цьому роль російської мови. Роль російської мови в такій багатоликій, багатонаціональній, красивій країні, як Росія, ще й у тому, щоб створювати єдину російську націю, бути мовою міжнаціонального спілкування”, – сказав президент РФ.

Джерело: УНІАН